ویرایش محتوا

درباره ما

در کلینیک دندان پزشکی حامی شیراز ، ما به ارائه خدماتی با تمرکز بر راحتی و رضایت بیماران خود متعهد هستیم. تیم ما از پزشکان و کادر درمانی مجرب و متخصص، با استفاده از روش های مدرن و فناوری های پیشرفته، بهترین درمان ها را برای شما به ارمغان می آورند.

با ما در تماس باشید...

بوی بد دهان : نکاتی برای جلوگیری از بوی بد دهان

بوی بد دهان : نکاتی برای جلوگیری از بوی بد دهان

  • خانه
  • -
  • دسته‌بندی نشده
  • -
  • بوی بد دهان : نکاتی برای جلوگیری از بوی بد دهان
بوی بد دهان : نکاتی برای جلوگیری از بوی بد دهان

دلیل بوی بد دهان و ارتباط آن با غذا و معده

این مشکل می تواند ناشی از عادات بهداشتی نامناسب دندان باشد و ممکن است نشانه ای از سایر مشکلات سلامتی و بهداشت باشد. بوی بد دهان نیز می تواند با انواع غذاهایی که می خورید و سایر عادات سبک زندگی ناسالم بدتر شود. شما می توانید اقداماتی را برای پیشگیری و درمان بوی بد دهان، در خانه و با کمک دندانپزشک یا پزشک انجام دهید. از این بخش می توانید با مجرب ترین کادر دنداپزشکی ایران در کلینیک حامی شیراز در ارتباط باشید. با ما همراه باشید.

چگونه غذا بر تنفس تأثیر می گذارد؟

اساساً، تمام غذایی که میل میکنید در دهان شما شروع به تجزیه شدن می کنند. همچنین غذا ها در جریان خون شما جذب می شوند و به سمت ریه ها حرکت می کنند و به شدت بر هوایی که بازدم می کنید تأثیر می گذارد. اگر غذاهایی با بوی تند (مانند سیر یا پیاز) میل می کنید، مسواک و نخ دندان و  همچنین استفاده از دهانشویه – صرفاً بو را به طور موقت می پوشاند. تا زمانی که غذاها از بدن شما عبور نکنند، بو به طور کامل از بین نمی رود. سایر غذاهای رایج که می توانند باعث بوی بد دهان شوند عبارتند از:

  1. پنیر
  2. ادویه های خاص
  3. آب پرتقال یا نوشابه
  4. الکل

چرا عادت های بد باعث بوی بد دهان می شود؟

اگر روزانه مسواک و نخ دندان نکشید، ذرات غذا می توانند در دهان شما باقی بمانند و باعث رشد باکتری ها بین دندان ها، اطراف لثه ها و روی زبان شوند. این باعث ایجاد بو های ناخوشایندی می شود. التهاب لثه ناشی از بهداشت نامناسب دندان نیز می تواند باعث بوی بد دهان شود.

علاوه بر این، باکتری های ایجاد کننده بو و ذرات غذا می توانند باعث بوی بد دهان شوند، اگر دندان مصنوعی به درستی تمیز نشود نیز می تواند باعث ایجاد این مشکل شود.

سیگار کشیدن یا جویدن محصولات مبتنی بر تنباکو نیز می تواند باعث مشکلات بالا شود. لکه دار شدن دندان ها، همچنین کاهش توانایی شما در طعم غذاها و تحریک لثه ها شود.

چه مشکلات سلامتی با بوی دهان مرتبط است؟
بوی بد مداوم یا طعم بد دهان ممکن است علامت هشدار دهنده بیماری لثه (پریودنتال) باشد. بیماری لثه در اثر تجمع پلاک روی دندان ها ایجاد می شود. باکتری ها باعث ایجاد سموم می شوند که لثه ها را تحریک می کنند. اگر بیماری لثه بدون درمان ادامه یابد، می تواند به لثه و استخوان فک آسیب برساند.

برای کاهش یا جلوگیری از بوی بد دهان:

بعد از غذا مسواک بزنید. یک مسواک را در محل کار نگه دارید تا بعد از غذا از آن استفاده کنید. حداقل دو بار در روز، به خصوص بعد از غذا، با استفاده از خمیر دندان حاوی فلوراید مسواک بزنید. تحقیقات نشان می دهد که خمیردندان با خواص ضد باکتریایی بوی بد دهان را کاهش می دهد.

حدأقل یکبار در روز از نخ دندان استفاده کنید. نخ دندان کشیدن صحیح ذرات غذا و پلاک را از بین دندان های شما پاک می کند و به کنترل بوی بد دهان کمک می کند.

زبانتان را نیز مسواک بزنید. زبان شما حاوی باکتری است، بنابراین مسواک صحیح و با دقت می تواند باعث کاهش بو شود. افرادی که دارای زبان پوشیده از رشد بیش از حد قابل توجه باکتری ها هستند (مثلاً ناشی از سیگار کشیدن یا خشکی دهان). همچنین می توانید از مسواک هایی استفاده کنید که زبان پاک کن داخلی دارد.

دندان مصنوعی

دندان مصنوعی یا وسایل دندانپزشکی را تمیز کنید. اگر از بریج یا دندان مصنوعی استفاده می کنید، حداقل یک بار در روز یا طبق دستور دندانپزشک آن را به طور کامل تمیز کنید. اگر نگهدارنده دندان یا محافظ دهان دارید، هر بار قبل از گذاشتن آن در دهان، آن را تمیز کنید. دندانپزشک شما می تواند بهترین محصول پاک کننده را توصیه کند.

از خشکی دهان خودداری کنید. برای مرطوب نگه داشتن دهان خود، از مصرف تنباکو خودداری کنید و مقدار زیادی آب بنوشید – نه قهوه، نوشابه یا الکل، که می تواند منجر به خشکی دهان شود.

رژیم غذایی خود را تنظیم کنید. از غذاهایی مانند پیاز و سیر که باعث بوی بد دهان می شوند خودداری نمایید. مصرف زیاد غذاهای شیرین با بوی بد دهان نیز مرتبط است.
به طور مرتب یک مسواک جدید تهیه کنید. مسواک خود را زمانی که کهنه شد، تقریباً هر سه تا چهار ماه یکبار عوض کنید و مسواک نرمی انتخاب کنید.

معاینات منظم دندانپزشکی را برنامه ریزی کنید. به طور منظم – معمولاً دو بار در سال – برای معاینه و تمیز کردن دندان ها یا پروتزهای خود به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

مشکلات بهداشت دهان و دندان خود را با کلینیک فوق تخصصی دندانپزشکی حامی شیراز درمیان بگذارید و در کوتاه ترین زمان ممکن با مقرون به صرفه ترین و مطمئن ترین روش های نوین دندانپزشکی آن ها را درمان کنید. ارتباط با مجموعه از طریق واتساپ و یا تماس مستقیم.